Jakt med trädskällare, norrbottenspets

Jakt efter skogsfågel med trädskällare är nog en av dom roligaste jaktformer man kan hålla på med.
Otroligt spännande och utmanade jakt!
Utmaning på utmaning.
Först ska man hitta fågel, sen ska hunden lyckas få fast dom i ett träd, sen ska man smyga sig på fågeln medans hunden skäller, då man är nära nog att man ser hunden, då gäller de att hitta fågeln, då man hittat fågeln så gäller de att hitta en bra skjutställning och få iväg ett bra skott.

En jaktdag börjar med att guiden hämtar upp dig vid boendet oftast medans de fortfarande är mörkt. Vi anländer till skogen vid dagens första ljus. Hunden släpps och vi följer efter i lugnt tempo så att hunden får söka av området med perfektion. Hunden jobbar i cirklar och söker upp kontakt med oss med jämna mellanrum. I denna jaktform händer de saker nästan hela tiden, en väldigt spännande och händelserik jakt. När vi känner oss fika sugna tar vi oss en kort paus med någon varm dryck och lättare fika innan vi fortsätter. Fikat brukar oftast bestå av torkat eller rökt viltkött tillsammans med kaffe/te/blåbärssoppa.

Efter rasten fortsätter vi jakten, oftast avbryts rasten pga hunden blivit rastlös då vi satt oss ner och sprungit iväg och hittat en gammal tjädertupp som han nu sitter och skäller på i trädet. Tjädern som sitter i trädet, oftast en tall, sitter och är paralyserad av hundens skall. Är de bra förhållanden ute och avståndet inte är så långt kan man höra då tuppen sitter och skaver näbben åt hunden. Vi avancerar medans hunden skäller och stannar när hunden tystnar. På så sätt drar vi inte någon uppmärksamhet åt oss. När vi väl får syn på fågeln gäller de att fort hitta en bra position för att få iväg ett bra skott.

Jaktsäsong: 25 augusti - tills de blir för mycke snö oktober/november.

Jakt efter: Tjäder, orre och järpe.
Tidigare erfarenheter: Ingen tidigare erfarenhet krävs

Utrustning: Bra kängor att gå i, kläder som inte prasslar som är vattentåliga, handskar och mössa vid insmygning.

Ingår: Guide med hund 8 h, jaktkort, transport ToR från boendet, lån av vapen vid skott tillfället, lunch och fika.
Pris: 5000 kr/dag vid fler dagar be om offert för boende mat mm.